Wat is het idee?

Idee? De kansen en mogelijkheden van freelancers optimaal benutten door samen te gaan werken en de krachten te bundelen.

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Idee? De kansen en mogelijkheden van freelancers optimaal benutten door samen te gaan werken en de krachten te bundelen.  
Gedachte achter het idee? Door ons “als freelancers” te verenigen zijn we interessant en groot genoeg om ook “preferred supplier” te worden van grote interessante klanten. En als “preferred supplier” zal ons ook gevraagd worden of wij beschikbare ICT specialisten kunnen leveren, en zijn we niet meer afhankelijk van intermediairs. Tevens kunnen we samen ook eenvoudiger partner worden van tech bedrijven, met als voordeel dat die bedrijven ook leads doorspelen.  
Waarom nu? Omdat er nu een enorm tekort aan beschikbare ict’ers ontstaan is, is het nu de juiste tijd om eigen klanten te kunnen werven.  
Welke diensten gaan we aanbieden? In eerste instantie bieden we ons zelf aan om ingezet te gaan worden bij onze klanten. Daarna kunnen we ook andere diensten aan gaan bieden die we samen opzetten en exploiteren.  
Wat zijn de voordelen van meedoen? Hoger uurtarief omdat we de intermediairs uitschakelen.Direct inzicht van alle opdrachten bij eigen klanten.Continuïteit bij het krijgen van opdrachten in de toekomst door te beschikken over eigen klanten.Kennis en ervaringen delen, en vragen aan elkaar te kunnen stellen en eventueel vervangen bij vakantie of ziekte.Gewoon geheel zelfstandig ondernemer kunnen blijven, maar wel de voordelen genieten van een samenwerking.Je krijgt aandelen in het gezamenlijk bedrijf dat telkens meer waarde zal krijgen en kan zorgen voor een leuk appeltje voor de dorst (of zelfs een serieus kapitaal). Dit krijg je niet door te blijven werken voor intermediairs.Waarde zal opgebouwd kunnen worden door: opzetten en exploiteren gezamenlijke diensten, opleiden en inzetten van schoolverlaters, support strippenkaart abonnementen aanbieden, en andere opportunities die zich ongetwijfeld nog voorbij zullen komen. Gezamenlijke diensten kunnen sneller opgezet worden door teams te vormen met mensen met verschillende benodigde specialismen.Geen investering nodig, omdat de kosten beperkt zullen blijven.Extra inkomen door verdeling jaarlijkse winst onder de deelnemende freelancers en dus bovenop de eigen omzet.Je blijft gewoon doorgaan met freelancen (indien gewenst), en al je bestaande inkomsten blijf je gewoon behouden.Ook als je nu nog op een klus zit blijf je gewoon doorgaan onder dat contract (indien gewenst). Geen risico of aansprakelijkheid.En uiteraard zijn er geen verplichtingen qua tijd die je in de samenwerking moet steken. Als iets leuk is gaat het vanzelf…  
Waarom meedoen? Je doet mee als de genoemde voordelen je aanspreken, en je de potentie ziet van deze aanpak waarmee je extra kansen kunt pakken “naast dat je gewoon door kan gaan met freelancen”.  
Aanpak? Iedere freelancer die aansluit (blijft indien gewenst) gewoon doorgaan met freelancen, maar zal zich gaan presenteren onder de gezamenlijke naam van de joint-venture. Door slim samen te werken, en onze netwerken optimaal te benutten en opportunities te delen zullen we bestaande zakelijke kansen om kunnen zetten tot concrete business successen waardoor snelle groei mogelijk wordt. In eerste instantie zullen we kennis kunnen gaan delen van hoe je nieuwe klanten binnen kunt halen als “preferred supplier”.  
Winstverdeling / Aandelen verdeling Als je nieuwe klanten aanbrengt krijg je een percentage van de gehele omzet. Deels wordt dit aan je uitgekeerd, en deels gaat dat naar de joint-venture waarvoor je aandelen krijgt. De “joint venture” gebruikt deze inkomsten volledig om verder te groeien, met als doel het verkrijgen van meer klanten.Na een periode van 5 jaar zal er aan alle aandeelhouders een jaarlijkse winstuitkering plaatsvinden.Bij verkoop (of het naar de beurs brengen) van de joint-venture zullen de opbrengst daarvan naar alle aandeelhouders gaan.  

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

More To Explore

The ITSociety News

Wat is het idee?

Idee? De kansen en mogelijkheden van freelancers optimaal benutten door samen te gaan werken en de krachten te bundelen.

The ITSociety News

Eerste aanmeldingen

Het is echt super dat er nu al enorme interesse is om samen te willen werken… De eerste mensen melden zich aan…

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch